Επισκευές μπετόν

Ρητινοχάλυβες

Όταν η χρήση ράβδων χάλυβα μπετόν εκ των πραγμάτων δεν ενδείκνυται (λόγω ηλεκτρικής αγωγιμότητας, παρουσία χλωριόντων κ.λπ.)  επεμβαίνουμε με σύγχρονα υλικά συνθετικών ρητινών προηγμένης τεχνολογίας αντίστοιχης εφελκυστικής αντοχής.

Οι ρητινοχάλυβες αυτοί αντικαθιστούν επαρκώς κοινούς δομικούς χάλυβες, ακόμη και υψηλών απαιτήσεων – προδιαγραφών για οποιαδήποτε εφαρμογή.

TUCK POINTING

Ανθρακονήματα - Υαλοϋφάσματα

Η εφαρμογή ανθρακονημάτων με χρήση σύγχρονων υλικών (πολυμερή, εποξειδικά συστήματα, ανθρακονήματα, ρητίνες κ.λ.π.) αντί χαλυβοελασμάτων τοποθετούνται συνθετικά υλικά υψηλής αντοχής υπό μορφή υφάσματος (αντοχές πενταπλάσιες του χάλυβα).

  • υψηλές αντοχές

  • δυνατότητα απορρόφησης σεισμικής ενέργειας

  • ελάχιστο προστιθέμενο βάρος

  • αμελητεά μεταβολή δυσκαμψιών

Ενισχύσεις φορέων

Αντισεισμική θωράκιση κτηρίων

Ρητινενέσεις

ΡΗΤΙΝΕΝΕΣΕΙΣ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΔΙΑΤΟΜΗΣ

Η τεχνική αφορά στη σφράγιση της ρωγμής, τα ακροφύσια τοποθετούνται κατά μήκος της ρωγμής.

Στη συνέχεια με ελεγχόμενη πίεση, πραγματοποιείται πλήρωση της ρωγμής με λεπτόρευστη εποξειδική ρητίνη δυο συστατικών ώστε να επιτευχθεί συγκόλληση αποκατάσταση της ρηγματωμένης διατομής σκυροδέματος.

Τσιμεντενέσεις

Αποκατάσταση – ενίσχυση των φερουσών λιθοδομών με τσιμεντενέσεις.

Σφράγιση των αρμών της λιθοδομής και τοποθέτηση σωληνίσκων σε ικανές αποστάσεις.

Προετοιμασία τσιμεντενέματος και με ελεγχόμενη πίεση πραγματοποιείται η πλήρωση των κενών (διακένων, αρμών, κ.λπ.) που υπάρχουν στο εσωτερικό της τοιχοποιίας.

Η σύνθεση του τσιμεντενέματος αποτελείται από τσιμέντο, νερό και άλλα πρόσμικτα βελτιωτικά που κατά περίπτωση  μπορούν να προστεθούν ανάλογα με τον επιδιωκόμενο στόχο.